KRÓNIKA 2021

3 890 Ft

Illatában, zamatában a zöldalma üde frissessége kacsint ránk, mintegy megtestesítve ezt a csodás zalai tájat.

Készítését különös gonddal kezeltük.

Kézzel szüretelt, szemenként válogatott gyümölcs kerülhetett csak az erjesztő tartályokba.

Három hétig erjedt a must, gondosan figyeltünk arra, hogy állandó hőfokon tartsuk a nedűt. Ezután választottuk le a bort a seprőről, majd agyag amforákba fejtettük át a bort.

„…A vesszőből fakadó nedű és a nevetés, a közös öröm e bírtok ma is éltető ereje…”

Kategóriák: ,

Leírás

BOR

Bornév:
Zalaszabari chardonnay - oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor
Évjárat:
2021
Mennyiség:
393 palack
Kiszerelés:
0,75 l
Egységár:
3.890 HUF / palack

TERMŐHELY

Termelőhely:
Zalaszabar-Öreghegy
Talaj:
Agyagbemosódásos barna erdőtalaj
Kitettség:
Kelet-nyugat

SZŐLŐ

Fajta:
100% chardonnay
Telepítés éve:
2009
Tőszám:
3300 tőke/ha
Metszés:
100% chardonnay
Szüretelési időpont:

BORKÉSZÍTÉS

A szőlő beszállítását bogyózás-zúzás követte, majd a cefrét kíméletesen préseltük. A mustot tisztítás után, hidegen 10-12°C-on erjesztettük. Palackozásig acél tartályokban érleltük.

ANALÍZIS

Alkoholtartalom:
13 %
Extrakt:
22,6 g/l
Cukor:
1,2 g/l
Titrálhatósav:
7 g/l

SZERVÍROZÁS

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet:
12-13 ℃
Optimális fogyasztási idő:
2022
Tárolási hőmérséklet:
15°C alatt
Ételajánlat:
Csirkehúsból készült könnyű ételek, halak, tenger gyümölcsei és különböző sajtok kiváló párosítása.