A borászatok és borászok bemutatkozói így kezdődnek: …. harmadik generációs kádár család sarjaként… Az én történetem más.

Engedjétek meg, hogy bemutatkozzam: Szabadics Zoltán vagyok. Mérnök, üzletember, egy csodálatos Nő – Rádi Éva – férje, akinek öt Fia született, és pár éve hobbi szőlész-borász, sommelier.

Miként kerültem kapcsolatba a természettel, a szőlészettel, így a borászattal?
Amennyire könnyű definiálni, annyira nehéz is, de ráncba szedve a gondolataimat mellőzve a kliséket, íme:
Szó szerint egy egész napos budapesti üzleti tárgyalás-sorozat után hazaérkezve semmi másra nem vágytam, mint a megnyugtató csendre, a természetre …

SZABADICS ZOLTÁN
címzetes egyetemi docens, szőlész-borász szakokleveles mérnök

Szabadicsné Rádi Éva és Szabadics Zoltán, a Kányaváry Borbirtok megálmodói

Így az utam egyenest a zalaszabari „hegyre” vezetett. Mint mondtam, a kliséket ha lehet kerülöm, de akkor és ott nem, mert megszólított, és magával ragadott a természet. Ezt az élményt megosztva feleségemmel azonnal döntöttünk.
Produktív, építő és folyamatosan építkező emberként látva, hogy ez a csodás táj, csodás természeti adottságaival az enyészet szélén áll; megfogalmazódott a gondolat, hogy a régi Baán Birtokot Évával megvásároljuk, újjáélesszük: célunk visszaállítani a zalai borok rangját oda, ahol egy évszázada volt.

Az élvonalba.
Gyermekeinket a természet, a termelés, a föld szeretetére ösztönözve neveljük, ők Öten alkotják meg a Kányaváry legendáját.
Bízunk abban, hogy az általunk megálmodott birtok, a remek ízek, illatok és a miliő a látogatóinknak is a legnagyobb örömet nyújtják.