KIS-BALATONI BORÜNNEP

Bagossy Brothers Company és Keresztes Ildikó koncert csodálatos borok, ízek, illatok várnak mindenkit a zalai borászok negyedik hegyi piknikjén a zalaszabari Öreghegyen, a Kányaváry Borbirtokon. 

Hozz magaddal egy pokrócot, nyújtózz el a fűben, élvezd a legjobb zalai borokat, pálinkákat, kóstolj finomságokat, és élvezd a nyári estét lampionok alatt a Bor.Zene.Zalán. 

A birtok fesztiváludvarában a legjobb zalai borászatokkal találkozhatnak a látogatók, ahol az egyre nagyobb sikerekkel büszkélkedő Zalai Borvidék két körzetéből: a Csáfordi és a Kis-Balatoni körzetből is lesz alkalmunk kóstolni.

Aki nem ismeri még a vidéket, érdemes  a Borsuli sátorban kezdeni, ahol egy kis ízelítőt adunk a zalai kínálatból, egy kis gyorstalpalót a helyes kóstolás technikájáról. 

A fesztivál fő eseménye a két nagykoncert lesz szombaton, a Bagossy Brothers Company-val és Keresztes Ildikóval, emellett hangulatos népzenei és akusztikus műsorok, DJ Radnai, művész sarok, a kispiacon pedig a zalai helyi termelők vására várja a vendégeket.

A Bor.Zene.Zala fesztivál négy évvel ezelőtt hívták életre a zalai borászok a régió bor-és gasztronómiai turizmusának népszerűsítése érdekében, hegyi piknik állandó helyszíne a Kányaváry Borbirtok. 

Ahogy a fesztivál népszerűsége évről-évre növekszik, úgy a zalai borok is egyre nagyobb nemzetközi és országos rangos elismerést tudhatnak magukénak, csak egy példa erre, a Kányaváry Borbirtok a 2021-es Balatoni Borok Versenyén 9 éremmel a legeredményesebb borászat lett, valamint az Újbor és Sajt fesztiválon is kiemelkedő eredményeket ért el tételeivel. 2022-ben a Balatoni Borok veresenyén a Balaton legjobb rozéja és habzóbora is Kányaváry tétel lett. 

BOR.ZENE.ZALA 2021

Előző évek képekben